Feng Shui pentru toti

Activarea elementelor in feng shui

10 decembrie 2018

SUD – sector de Foc, se evita prea multa apa, pentru ca apa distruge focul din sud.

Se recomanda amplasarea luminilor care ajuta la cresterea faimei. In secundar se poate activa cu plante verzi.

SUD EST si EST – sectoare de Lemn, se evita formele rotunde pentru ca acestea simbolizeaza elementul metal iar metalul distruge lemnul. Sectoarele de lemn se activeaza cu apa pentru ca apa hraneste lemnul si cu plante verzi. Aici este locul ideal pentru asezarea acvariilor, fantanilor, iazurilor cu pesti.

NORD – sector de Apa, se evita decoratiunile din piatra care simbolizeaza elementul pamant pentru ca pamantul distruge apa. In nord este benefic a se folosi formele rotunde care simbolizeaza metalul si care produce apa. De asemenea este excelenta amplasarea caracteristicilor de apa.

VEST si NORD VEST – sectoare de Metal, se evita luminile si culoarea rosie in exces, pentru ca focul distruge metalul. Plasand poteci de piatra in vestul sau nord-vestul gradinii, sculpturi de piatra si geode naturale este extrem de benefic, la fel si toate elementele de metal.

SUD VEST si NORD EST – sectoare de Pamant, se evita expunerea florilor si plantelor verzi pentru ca lemnul distruge pamantul. Se activeaza cu lumini si obiecte rosii cat si cu cristale.


De retinut, toate cele enumerate mai sus sunt reguli generale in feng shui folosite doar de amatori. Feng shui este o stiinta foarte complexa in care se ia in calcul printre altele, amprenta casei si interpretarea stelelor zburatoare. In cazul acesta, masurile se vor lua in functie de interpretarea stelelor din fiecare sector in parte, masuri care pot fi diferite comparativ cu cele scrise mai sus. Fara o consultanta personalizata a casei puteti urma sfaturile de mai sus dar fara sa obtineti maximul de beneficii.

Sursa articolului: Lillian Too

Share This