Feng Shui gradina

Ce Mobilier Alegem pentru Gradina

05 martie 2020

Elementele de mobilier si curtile pavate va invita in gradina, sa va asezati, sa va relaxati si sa admirati frumusetea ce va inconjoara.

Mesele si scaunele de exterior fabricate din otel, lemn sau piatra aduc energie buna Yang in gradina. Acestea trebuie acoperite cu o umbrela, daca sunt sub cerul liber. Umbrela nu este necesara daca scaunele sunt asezate pe o veranda sau intr-un foisor.

O regula Feng Shui importanta cere sa avem un acoperis deasupra capului. Dar, sa nu stam expusi sub grinzi, fiindca provoaca dureri de cap si aduc ghinion.

In zonele expuse ale gradinii nu se aseaza banci deoarece se deterioreaza rapid, mai ales cele din lemn. Asadar, nu lasati mobila sau alte obiecte decorative sa cada in paragina.

Mobilierul din otel se plaseaza in sectorul Vestic si Nord Vestic al gradinii, cel din lemn in cel Estic si Sud Estic iar cel din piatra in sectorul Sud vestic sau Nord Estic.

In Nordul gradinii, mobilierul sa fie din otel si evitati-l pe cel din piatra, granit si caramida.

In Sud, mobilierul potrivit este cel din lemn si sa nu aveti nimic aici care sa fie vopsit cu negru.

In Est si Sud Est, sa fie fabricat din lemn sau orice altceva vopsit in verde si se evita cel din otel sau alt material vopsit in alb.

In Vest si Nord Vest, potrivit este cel din otel si orice vopsit in alb, piatra, granit sau caramida si se evita cel vopsit in rosu.

In Sud Vest si Nord Est, se foloseste cel din granit, piatra, caramida si orice vopsit in rosu si se evita mobilierul din lemn si orice vopsit in verde.

Stalpii de rezistenta sau de alt gen, trebuie sa fie rotunzi, si nu patrati pentru ca genereaza „sageti otravite” prin muchiile lor.

Modelul ideal de gradina foloseste  vegetatia si formele rotunjite pentru a indulci unghiurile si muchiile potential daunatoare.

Citeste si: Ce fel de flori plantam in gradina noastra

Sursa articolului: Lillian Too

Share This