Feng Shui prosperitate

Cine sunt zeii bogatiei numiti Fuk Luk Sau?

24 ianuarie 2020

Fuk Luk Sau aduc autoritate, succes, faimă si bogatie.

Dintre toate zeitatile pentru prosperitate din tradițiile asiatice cei mai populari și puternici zei sunt cei trei cunoscuți ca si Fuk Luk Sau.

Conform tradițiilor chinezești, acești trei zei care au fost initial stele astrologice, conțin spiritele bogăției, sănătății și fericirii.

Fuk Luk Sau sunt o prezență remarcabila în foarte multe case din China. Sunt foarte cautati mai ales de oamenii aflați în poziții de conducere, deoarece se crede că aduc autoritate, succes, faimă și bogatie. Acestia nu numai că au grijă de latura materială a vieții pentru rezidenți, dar oferă și protecție generală împotriva oamenilor răi.

Puteți vedea Fuk Luk Sau în majoritatea magazinelor din China, in restaurante, birouri și case (vezi aici poze).

Fiecare zeu este diferit si unic, Fuk aduce fericire si noroc, Luk aduce autoritate si prosperitate, în timp ce Sau aduce longevitate si sănătate.

Fuk este înfățișat ținând un copil în brațe sau un scroll și este imbracat în haina unui savant. In credinta populara se spune ca Fuk este personificarea planetei Jupiter care este considerata a fi Marele Benefic. Copilul simbolizeaza transmiterea cunoasterii catre generatiile viitoare iar scrollul arata importanta invataturii. Fuk mai este cunoscut ca Fu, care inseamna noroc si fericire.

Luk deține un Ru Yi care este un sceptru pentru autoritate, putere și respect sau un lingou de aur care este un simbol de prosperitate. Este îmbrăcat în hainele imperiale ale mandarinului. Luk mai este cunoscut ca Lu, care face referire la un funcționar guvernamental. Luk aduce stabilitate, faima, succes si abundenta financiara.

Sau inseamna longevitate. Este cel care tine vasul longevitatii si are o piersică în mână care este un simbol al tinereții, frumuseții și nemuririi. Se spune că steaua sa stăpânește durata vieții muritorului. Intelepciunea si fruntea inalta sunt trăsăturile sale distincte și de obicei, este arătat zâmbitor și fericit. Sau aduce sănătate bună și o viață lungă, lină pentru toți locuitorii casei.

Unde se amplaseaza?

Fuk Luk Sau sunt întotdeauna plasati in rând într-o ordine specifică. În stânga este Fuk, cu tot norocul si  binecuvântările. Luk este în centru, cu promisiunea de succes și stabilitate financiară. Sau este in dreapta, zâmbește și oferă darurile longevității și vieții pașnice.

Se așeaza pe o masă înaltă sau un raft la nivelul ochilor, niciodată pe o masă joasă. Plasamentul înalt își onorează istoria ca stele astrologice. De aceea, se recomandă să tratati aceste zeitati cu mare respect, așezându-le pe un suport sau o masă înaltă, într-o cameră principală, în fața unui perete solid, deoarece se spune că aceasta va orienta obiectivele tuturor membrilor familiei mai aproape de succes.

Pot fi așezati pe o masă în sufragerie sau in locul unde serviti masa zilnic cu familia, cu exceptia bucatariei. Aceste zeități cuprind toate aspirațiile omenirii și atrag mult noroc.

Un alt loc bun pentru expunerea lor este cu fața direct către ușa principală, astfel încât sa fie primul lucru pe care îl vedeti cand intrati în casa. Astfel,  intampinati energia care intra in casa si o transformati într-o energie prosperă si sănătoasă care curge apoi prin restul casei.

Plasați Fuk Luk Sau în zone de relationare cu clienții, cum ar fi recepția sau casa de marcat. Acest lucru va aduce mult noroc și prosperitate.

Pozitionarea lor in spatele biroului va aduce sprijin si apreciere din partea celor din jur.

Fuk Luk Sau nu se expun pe un altar. Dacă aveți un altar in casa, nu ii plasati pe el, deoarece ei nu sunt zeitati în sensul religios al cuvântului, ci sunt în schimb o divinitate taoistă care simbolizează aspirația catre bogăție.

Ei sunt reprezentări simbolice ale stelelor de bun augur. Cu toate acestea, au o energie yang puternica fiind expusi întotdeauna în locuri de maxim respect. NU se expun in baie, bucatarie sau dormitor.

Citeste si: Kwan Kung – protejeaza prosperitatea, aduce autoritate si statut social, apara politicienii si oamenii de afaceri

Sursa articolului: Lillian Too

Share This