Feng Shui gradina

Gradina la Fereastra, pe Acoperis sau la Subsol?

02 aprilie 2020

Gradinile de pe acoperis

Gradinile de pe acoperis sunt problematice, ele constituie un feng shui rau. Evitati sa amenajati o gradina pe acoperisul unei cladiri. Aici nu e bine sa aveti prea multa verdeata. Daca totusi va doriti neaparat, puneti cateva flori sau plante perene. Dar acestea sa nu faca flori albastre, albastrul simbolizeaza elementul Apa iar din punct de vedere feng shui apa deasupra capului aduce nenorociri. Optati pentru culori rosii mai bine.

Gradinile sub nivelul solului

Gradinile de la subsol trebuie sa fie cat mai insorite si drept urmare trebuie taiata orice planta, arbust sau iedera care impiedica patrunderea soarelui. Florile sa fie rosii sau galbene si aceste culori pot fi folosite si pentru mobilierul din gradina sau orice alt decor doriti sa amplasati aici. Daca peretii sunt urati imbracati-i cu flori vesele in ghivece suspendate sau vopsiti-i in nuante vii. Instalati lampi ca sa aduceti cat mai multa energie yang.

Gradinile la fereastra sau in balcoane

La ferestre si balcoane alegeti flori colorate si iubitoare de soare, cum ar fi muscatele, petuniile, daliile etc., mai ales daca aveti fereastra indreptata catre Est sau Sud Est. Florile albe nu trebuie sa domine aranjamentele. Chiar si cele mai mici balcoane pot fi energizate cu ghivece suspendate si jardiniere cu flori colorate si sanatoase.

Sau puteti alege diverse varietati de plante verzi, in locul florilor. Plantele sa nu aiba frunzele ascutite si sa aiba tulpini care serpuiesc si se arcuiesc sau plante cu multe flori care arata bine din exterior.

Arborii plantati in ghivece se potrivesc foarte bine mai ales in balcoanele inguste si pot fi lasati afara vara si adusi in casa iarna. Puteti alege lamai, portocali sau mandarini. In cazul in care nu le mai merge bine si se usuca, ii aruncati si ii inlocuiti cu altii sanatosi. Plantele care par bolnave aduc ghinion.

Sursa articolului: Lillian Too

Share This