Feng Shui bucatarie

Cum sa amenajezi o bucatarie Feng Shui

25 noiembrie 2019

Bucataria este una din cele mai importante camere din casa, simbolizand prosperitatea deoarece aici se gateste mancarea familiei. Ea trebuie sa fie spatioasa, sa aiba forma regulata, sa fie bine luminata si aerisita.

Cea mai buna localizare a bucatariei este in Sudul casei si niciodata in Sud-vest si Nord-vest. Cea mai nefavorabila culoare de folosit in bucatarie este rosul, deoarece rosul semnifica focul iar bucataria insasi se considera o camera de foc pentru ca se gateste in ea.

Bucataria nu ar trebui sa fie in centrul casei pentru ca poate duce la certuri si divort, centrul casei fiind sediul familiei. Este de preferat sa fie asezata in partea din spate a casei, nu in cea din fata a casei.

Cand bucataria cade in sectorul Nord-vestic al casei se numeste „foc la poarta imparatului” aducand tot felul de probleme patriarhului cum ar fi pierderea serviciului sau pierderi de bani. Patriarhul este cel despre care se spune ca aduce bani in casa. Cand va aflati intr-o astfel de situatie mutati aragazul / cuptorul in alta parte a bucatariei, ca sa nu mai fie chiar pe Nord-vest. Nord-vestul casei trebuie sa fie protejat si sa aiba un bun feng shui, de care sa beneficieze patriarhul si intreaga casa.

Cuptorul si aragazul nu trebuie amplasate chiar langa chiuveta si frigider si nici fata in fata cu acestea, datorita incompatibilitatii dintre foc si apa. In situatia in care sunt aranjate astfel, faceti o delimitare cu o placa verticala care sa desparta aragazul de chiuveta. Intre chiuveta / frigider care sunt elemente de Apa si aragaz / cuptor care sunt elemente de Foc trebuie sa pastrati o distanta de minimum 50 cm.

Aragazul sa nu aiba vedere catre o toaleta, daca se intampla tineti usa la toaleta mereu inchisa, si nici catre usa de intrare in casa. De asemenea nu trebuie sa fie fata in fata cu usa de intrare in bucatarie si nici amplasat sub o fereastra. Aragazul sa nu fie in centrul casei, sub scari sau sub o toaleta aflata la etajul superior.

Aragazul este un element de Foc Yang puternic si evitati sa il amplificati prin prezenta unei oglinzi care sa il reflecte. Acest foc trebuie tinut mereu sub control altfel riscati sa aveti parte de incendii sau opariri.

Sursa articolului: Lillian Too

Share This