Feng Shui pentru toti

De ce este benefic sa avem un altar in casa?

12 martie 2019

Crearea unui altar în casa ajuta la creșterea pe latura spirituala si creaza o energie care face ca lucrurile bune sa vina continuu în viața voastra. Nu este necesar ca altarul să fie prea elaborat dar trebuie mentinut curat tot timpul.

Pentru a va face spațiul sacru, invitați zeitatile în casa voastra deoarece acestea au mare putere să transforme  toata energia rea în energie pura. Obiectele sfinte lucreaza ca simboluri puternice care va ajuta sa comunicati cu dimensiunea superioara a conștiinței.

Ce contine un altar?

Obiectele sfinte constau in imagini sau statuete ale lui Buddha, Tara Verde, Tara Alba, Kuan Yin, Jhambhala, Manjhushri si / sau alte zeitati cu care aveti afinitate, stupa, roata de rugaciune, texte sfinte, vasul prosperitatii, clopotul tibetan si dorje.

Pozitionati 7 boluri mici in altar umplute cu apa curata pe care sa o schimbati zilnic. Puteti pune orez in loc de apa, care apoi se foloseste la mancare. Mai puteti adauga 8 portocale care se inlocuiesc cand este cazul.

Se pot arde betisoare parfumate Potala sau de santal pur, in timp ce recitati mantra NAMAH SARVA TATHAGATHA AVALOKITE OM SAMBHARA SAMBHARA HUNG de 7 ori si oferiti aroma spiritelor locale cat si celorlalte spirite. Cel mai bine este dupa apusul soarelui, spiritele adora aromele pentru ca ele nu pot manca.

Se pot pune si lumanari iar cand le aprindeti spuneti de 3 ori: OM AH HUM. Inainte de a aprinde lumanarile puneti-va o dorinta care doriti sa vi se indeplineasca.

Unde il amplasam?

Altarul se recomanda sa il amplasati in compensarea unui sector lipsa de-al casei sau pe directia de orientare  in special daca aceasta cade pe asa zisa “Linie a mortii”. Un colț excelent este si Nord Vestul casei dar nu sunt restrictii pentru niciun alt sector. “Linia mortii” o poate stabili doar un specialist feng shui in situatia in care orientarea casei se afla pe anumite grade. Aceasta nu se refera la moarte fizica, ci la pierdere, esec si diferite forme de ghinion. Imediat dupa amplasarea altarului, “linia mortii” se rupe.

Asadar, va invit sa descoperiti beneficiile enorme de care puteti avea parte doar prin simpla prezenta a unui altar in caminul vostru.

Citeste si: 10 Mantre importante si beneficiile lor

Sursa articolului: Lillian Too

Share This