Feng Shui pentru toti

Cum să îți transformi casa pentru a atrage noroc

25 noiembrie 2019

Atragerea norocului implica si transformarea casei pe langa schimbarile care trebuie sa ni le aducem noua insine.

Când va preocupati de procesul de energizare a casei, mintea trece automat în modul de curățare.

De fiecare dată când faceti curatenie, vă va lua mai puțin timp pentru a face acest lucru decât ultima data și întregul proces se va simți din ce în ce mai natural. De fiecare dată va deveni mai ușor, dar important este să începeți, pentru că odată ce veți experimenta beneficiile sale, veți dori să o faceți din nou și din nou. Asa reacționează mintea, se adaptează și contribuie la orice activitate benefică.

Iata cateva dintre cele mai importante lucruri:

Mențineți bucătăria liberă

Energia yin poate intra în alimentele pe care le consumi. Mâncarea gătită nu este la fel de sensibilă la absorbția energiei yin (care poate provoca boli), cum este mâncarea rece, deoarece este deja yin. Dacă sunteți o persoană care consuma salată și sandwich-uri, asigurați-vă că bucătăria dvs. rămâne rezonabil lipsită de energia yin, care emană din aglomerarea bucătăriei.

Revitalizati bucătăria

Trebuie să curatati bucătăria cât mai des posibil pentru a evita acumularea de energie yin nociva. Mai jos este ceea ce trebuie să faceți mai des:

  • Curățați frigiderul o dată pe luna.  Procedați la fel si cu dulapurile unde mai pastrati produse alimentare. Oamenii au un obicei urât de a ignora conservele, sosurile și condimentele, încât se degenerează în sticlele și recipientele pe jumătate deschise.
  • Verificați vesela. Aruncati farfuriile, canile, paharele si bolurile ciobite si crapate. Tigăile de gătit nu pot să dureze pentru totdeauna și, odată deteriorate, trebuie înlocuite. Sau, nu mai pastrati cafetiera veche daca ati cumparat alta noua.
  • Verificați coșul de gunoi. Curățați gunoiul în mod regulat și aruncați mâncarea stricata. De asemenea, curățați mizeria pisicii și pastrati curate castroanele lor de mancare. Bucătăriile murdare strică mai multe căsnicii și provoacă mai multe dureri de inimă decât v-ati imagina. Dintre toate încăperile locuinței, acesta este locul cel mai vulnerabil in acumularea de energie yin.

Citeste si: Cum sa amenajezi o bucatarie Feng Shui

Tratati dormitoarele ca niste spații sacre

Păstrați-vă dormitorul curat pentru un somn liniștit și odihnitor. Tratează această camera ca și cum ar fi un spațiu sacru, deoarece aici îți petreci tot timpul dormit, subconștient. Aici pleci din lumea conștientă și treci într-o altă dimensiune. Este locul unde te odihnești, așa că păstrați acest spațiu sacru și special.

Păstrați dormitorul fără energie negativă, dăunătoare, învechită sau ostilă – așa că aruncați lucrurile care fac ca energia să devină yin. În schimb, așezați doar lucruri pe care le iubiți în dormitorul dvs., lucruri care vă fac să vă simțiți bine.

  • Nu pastrati hainele care nu mai sunt in sezon pe rafturile cele mai înalte din dulap. Depozitați garderoba de iarnă într-o debara și tineti toate valizele într-o altă camera unde nu se doarme.
  • Sa nu tineți în dormitor echipamentele de sport, bicicletele și oglinzile de perete. Locul tău de odihnă nu este sala de sport.
  • Asigurați-vă că toate lucrurile legate de muncă sunt ținute departe de dormitor. Sa nu aveți un birou aici, astfel încât să eliminați ca pericolul să se strângă în interiorul dormitorului. La fel calculatorul și telefonul sa stea in afara dormitorului. Lăsați copiii să aibă o cameră de studiu specializată, mai degrabă decât un birou în dormitorul lor. Dacă nu există camere suficiente în casa, încercați să așezați biroul puțin mai departe de pat, astfel încât să nu afecteze copilul adormit.
  • Păstrați toate hainele murdare într-un coș de rufe. Nimic nu este mai yin decât hainele murdare iar energia pe care o degajă pătrunde destul de repede în orice cameră.
  • Nu tineti deseurile sau vechiturile sub pat sau langa pat. Păstrați paturile curate în orice moment.

Citeste si: Feng Shui-ul dormitorului

Usile să se deschidă și să se închidă lin. Iar daca scartaie rezolvati problema rapid.

Asigurați-vă că nu atârnați pe pereti ceva care pare amenințător sau ceva care poate atrage ghinion.

Nu lasati ferestrele murdare. Perdelele pot fi lăsate deschise sau închise noaptea, dar este recomandabil să lăsați lumina să intre în momentul în care soarele a răsărit. Nimic nu aduce o energie yang mai bună decât lumina soarelui de la rasarit. 

Sursa articolului: Lillian Too

Share This